Douwe Egberts ~ Altijd overal thuis

DouweEgberts
DouweEgberts
DouweEgberts
DouweEgberts
DouweEgberts
DouweEgberts
DouweEgberts
DouweEgberts
DouweEgberts

De geur van koffie

Douwe Egberts is 100 jaar geleden neergestreken in Utrecht, een gebeurtenis om bij stil te staan. Aan de hand van 100 grote- en kleine verhalen wordt in dit jubileumboek een robuust beeld geschetst van de geschiedenis van Douwe Egberts. Deze verhalen zijn onlosmakelijk verbonden met de vooruitgang in onze maatschappij en de evolutie van de koffiecultuur. 

Bij Douwe Egberts is veel bewaard gebleven: foto’s, litho’s van reclame uitingen, het spaarassortiment, serviesgoed, personeelsbladen, krantenartikelen, campagnes en filmpjes. Kortom: een geweldig archief dat de nostalgie van Nederlandse huishoudens uit vervlogen tijden ademt. Iedereen kent wel een product met herinneringen: het koffiezetapparaat van je oma, de mokken van je moeder, de zegels die je tante spaarde.
 
We hebben op basis van al dit materiaal de belangrijkste mijlpalen belicht met een mix van onderwerpen, zoals mensen, techniek, de retail- en professional markt, merken en productie. De vele verhalen en beeldmateriaal hebben geleid tot een robuust formaat boek. De bruine hardcover en de kleur op snee van het boekblok geurt bijna naar koffie en wordt met recht een koffietafelboek genoemd.

Editorial design Elles Kruip en Véro Crickx / Image manipulation Mischa Bonis / Print Drukkerij Tielen