De Klimaatmaat

De Klimaatmaat
De Klimaatmaat

Groene en blauwe dromen waarmaken

Het klimaat verandert, soms regent het hard en dan is het weer lang droog. Het stedelijk watersysteem in de stad  is hier niet op ingericht. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast en droogte leidt tot lage grondwaterstanden en  drinkwaterschaarste. Door meer hete dagen krijgen kwetsbare personen last van hittestress.

Vergroenen helpt om hoosbuien beter op te vangen en hitte beter aan te kunnen. Het aanleggen van groene daken, tuinen, greppels en vijvers houdt regenwater vast en warmt de directe woonomgeving minder op. Het aanpassen van de buitenruimte biedt nog meer voordelen, namelijk meer leven in je tuin, een koeler huis en zelfs eten uit eigen tuin. Van groen om je heen word je gelukkiger en dat niet alleen, ook de natuur vaart er wel bij!

De bewoners in Delft kunnen hun huis klimaatbestendig maken door een klimaatmaat in te schakelen. Via het online platform Klimaatmaatdelft.nl. komen ze in contact met bewoners en organisaties die hen kunnen helpen hun huis te vergroenen. Samen maken ze het verschil. Met z’n allen helpen ze om de stad te vergroenen, en zorgen ze voor een klimaatbestendige, gezonde en levende stad.

Duurzaamheidscentrum De Papaver en de gemeente Delft heeft om de kwaliteit van de leefomgeving in Delft te vergroten de klimaatmaat in het leven geroepen. Het logo dat is ontworpen komt overeen met de klimaatmaat, een vrolijke mascotte, iemand die wil helpen. Afgeleide vormen van het logo vormen een kleurrijk raster dat refereert aan tuinhekken. De illustraties zorgen voor invulling van de activiteiten van de klimaatmaat.

Visuele identiteit Elles Kruip / Website Atelier Groenblauw / Communicatie Annie Breeuwsma (Papaver)