Tassen van PETflessen

Fles wordt tas

Waarom petflessen weggooien als je er ook tassen van kunt maken? Recycle Bags maakt van gerecycled PET (rPET) opvouwbare shoppers, 100% afkomstig van gebruikte plastic (fris)drankflessen. 

De ingezamelde plastic flessen worden gereinigd en ontdaan van doppen en etiketten. Vervolgens worden de flessen in kleine stukjes gehakt en ontstaan er vezels waarvan garen wordt gesponnen. Van het verkregen garen wordt het PET materiaal voor de tassen geweven. De productie van nieuw plastic wordt gereduceerd en gebruikt plastic wordt gerecycled. Bovendien zorgt het ervoor dat de afvalberg kleiner wordt en er minder plastic flessen in de natuur terechtkomen. De opvouwbare shoppers hebben een lange levensduur en zijn ook weer helemaal recyclebaar. 
 
We hebben de visuele identiteit direct gekoppeld aan deze circulaire manier van werken. Het logo is zo ontworpen dat van links naar rechts het gehele productietraject is af te lezen. Van 100% recycling van plastic flessen naar een nieuw basisproduct en uiteindelijk de gerecyclede tassen. Het verhaal van Recycle Bags wordt op een grafische manier kort en krachtig verteld en wordt toegepast op leaflets, productsheets, brochures, website en beursstands. Van de onderdelen van het beeldmerk is ook een variabel patroon ontwikkeld. Deze wordt als opdruk voor voorbeeldtassen gebruikt.

Merkstrategie Elles Kruip / Visuele identiteit Elles Kruip i.s.m. met Mosterd & Co