SL Bags ~ een honderdjarig familiebedrijf

Van zadels naar tassen

Familiebedrijven zijn bijzondere organisaties. Met familieleden wordt hard gewerkt om een bedrijf op- en uit te bouwen. Jaar in jaar uit en van generatie op generatie. Peter van der Sandt runt zo’n familiebedrijf in Zutphen en behoort daarmee tot de derde generatie. 

In 1923 begon de familie van der Sandt met het produceren van lederen tassen en fietszadels onder de handelsnaam VASAD. Algauw gingen deze zadels de hele wereld over.

In het huidige merk SL BAGS is VASAD als label ondergebracht. Het is het label voor moderne, functionele tassen en is eigentijds, robuust en stoer. RECYCLE BAGS, het duurzame broertje, is ook een zelfstandig label.

Met deze ontwikkelingen kwam de behoefte de visuele identiteit van SL Bags vorm te geven. Naast het beeldmerk dat geïnspireerd is op naden van tassen is het kleurpalet rustig gehouden; donkerblauw en beige. De belijningen, afgeleid van het beeldmerk, komen in verschillende communicatiemiddelen terug en zorgen voor herkenning.

SL Bags heeft met deze visuele identiteit handvatten gekregen wat betreft typografie, kleurpaletten, beeldgebruik en layout om ook zelf communicatiemiddelen te ontwikkelen.

Visuele Identiteit